Aslı Günay
Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü’nden birincilikle mezun olmuştur. Lisans eğitimi sırasında Politecnico di Milano’da değişim öğrencisi olarak bulunmuştur. Yüksek Lisans derecesini Delft Teknik Üniversitesi ve ODTÜ Etkileşim için Tasarım Ortak Yüksek Lisans Programı’ndan almıştır. Doktora derecesini ODTÜ, Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü’nde yılın tez ödülünü alarak tamamlamış; doktora sonrası çalışmalarını Cambridge Üniversitesi’nde yürütmüştür. ODTÜ’de çeşitli tasarım dersleri vermiş, Koç Üniversitesi’nde Dr. Ögretim Üyesi olarak görev yapmıştır. Aynı zamanda, 2011-2020 yılları arasında ODTÜ UTEST’de uzman kullanıcı deneyimi araştırmacısı olarak çalışmıştır. Şu an Twente Üniversitesi’nde Dr. Ögretim Üyesi olarak görev yapmaktadır. Sağlık ve iyi oluş için tasarım, kadın sağlığı, kullanıcı deneyimi tasarımı temel çalışma alanlarıdır.
Berivan Eliş
Sosyal kalkınma ve sosyal inovasyon alanlarında sektörler arası tecrübeye sahiptir. Impact Hub Ankara kurucu ortağıdır. 2016’da İstasyonTEDÜ, TED Üniversitesi Sosyal İnovasyon Merkezi’ni kurmuş ve beş yıl boyunca yöneticiliğini yapmıştır. Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, Bilkent Üniversitesi ve Toplum Gönüllüleri Vakfı’nda gençlik, erişilebilirlik, toplumsal cinsiyet ve insani güvenlik alanlarında çalışmıştır. Türkiye’de sosyal girişimcilik alanında veri temelli ve kapsayıcı politikalar geliştirme konusunda Türkiye Sosyal Girişimcilik Ağı (TSGA) bünyesinde çalışmalar yürütmektedir. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden lisans, Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden yüksek lisans derecelerine sahiptir.
Esen Karol
Mimar Sinan Üniversitesi Grafik Tasarımı Bölümü’nden mezun oldu. Fulbright bursuyla New York Pratt Institute’da aldığı iletişim tasarımı yüksek lisans eğitimini, okunaklılık/okunabilirlik sorunsalına yoğunlaşan teziyle tamamladı. Grafikerler Meslek Kuruluşu tarafından düzenlenen grafik tasarım sergilerinde başarı ödülleri yanı sıra İhap Hulusi Afiş ve Bikem Özsunay Grafik Vakfı özel ödüllerini aldı. 2002’de ilk kişisel sergisi “48 × 68” Pratt Manhattan’da gerçekleşti. Aynı yıl Pratt Insitute’da konuk öğretim görevlisi olarak tipografi ve görsel iletişim dersleri verdi. 2003–2012 yılları arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı bölümünde tipografi ve yayın tasarımı dersleri verdi. Çalışmaları çeşitli saygın uluslararası mecralarda yer aldı. Halen 1996’da kurmuş olduğu tasarım atölyesi Esen Karol Tasarım Ltd’de çalışmakta ve 2016 yılında hayata geçirmiş olduğu çevrimiçi kültürel eleştiri yayını “Manifold”a ağırlık vermektedir.
Hakan Diniz
Lisans derecesini Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü'nden 2006 yılında aldı. Yüksek lisans çalışmalarını Rhode Island School of Design'da yaptı. 2010 yılında “oyun, oyuncak ve eğlence” kavramlarına odaklanan tasarım ofisi STUDIO HDD’yi kurdu. Halen uluslararası ve yerel birçok firmaya tasarım hizmeti sunmakta, üniversitelerde dersler vermekte ve workshoplar düzenlemektedir.
Mehtap Öztürk Şengül
1992 yılında Trakya Üniversitesinde mimarlık eğitimini tamamladıktan sonra çeşitli firmalarda mobilya tasarımı üzerine çalıştı. Yüksek lisans ve doktora eğitimini de tamamladığı Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü’nde öğretim görevlisi olarak görev yapıyor ve 3 boyutlu fiziksel ve dijital modellemenin tasarım eğitiminde rolü üzerine çalışmalar yürütüyor. 2015-2016 ve 2018-2021 yıllarında ETMK Yönetim Kurulu Üyeliği de yapan Şengül hem ETMK'da çeşitli komisyon ve kurullarda hem de TMMOB Mimarlar Odası Endüstriyel Tasarımcılar Komisyonunda mesleki örgütlenme çalışmalarına katkı vermektedir.
Nazlı Terzioğlu Özkan
Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstriyel Tasarım alanında lisans ve yüksek lisans, yine aynı üniversiteden Sosyoloji alanında lisans derecesi sahibi. Halen Londra Brunel Üniversitesi'nde araştırmacı olarak çalışıyor. TC Ekonomi Bakanlığı tarafından finanse edilen uygulamaya dayalı doktorasını Royal College of Art'ta 2017 yılında tamamladı. Erasmus+, Vinnova ve UKRI tarafından finanse edilen birçok uluslararası ve ulusal araştırma projesinde yer aldı. Endonezya'da plastik atıkları azaltmaya odaklanan PISCES projesinde (WP6) çalışıyor ve döngüsel ekonomi, tüketici bakış açıları, ürün ömrü ve ürün onarımı için tasarım konusunda uzman. Daha önce, üç yıl boyunca İsveç'teki Linköping Üniversitesi'nde doktora sonrası araştırmacı idi.
Orhan Irmak
2000 yılında ODTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü’nden birincilikle mezun oldu. Bilkent Üniversitesi’nden yüksek lisans, İTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü’nden doktora derecelerini aldı. 2004 yılında Gökhan Irmak ile beraber Orhan Irmak Tasarım şirketini kurdu. Tasarım Direktörü olarak ekibi ile birçok yerli ve global markaya yaratıcı ambalaj tasarımı alanında hizmet vermekte olan Irmak, bu alanda en prestijli ödüllerden Reddot: best of the best ödülü de dahil olmak üzere Pentawards, Worldstar, Design Turkey ve Ambalaj Ay Yıldızları gibi 50’den fazla ulusal ve uluslararası ödülün sahibidir. Orhan Irmak Tasarım, uluslararası bir birlik olan GLBA – Global Local Branding Alliance üyesidir.
Su Eda Koca
2000 yılında Ankara’da doğan Su Eda Koca, ODTÜ G.V.O. lisesinden 2018 yılında mezun oldu. 2018 yılında TED Üniversitesinde Endüstriyel tasarım bölümüne başladı ve 2022 yılında yüksek onur derecesi ile mezun oldu. Eğitimi sırasında 2021-2022 güz döneminde Erasmus + programı ile Granada, İspanya’da ESADA’da (Escuela Superior de Arte y Diseño de Andalucía) eğitim gördü.
Zeynep Ada Hiçdönmez
2001 yılında doğan Zeynep Ada Hiçdönmez, TED Üniversitesi 3. sınıf endüstriyel tasarım öğrencisidir. Bölümünün yanında kullanıcı deneyimi tasarımı ve çini/seramik alanlarında eğitimler alıyor ve çalışmalar yapıyor. Aynı zamanda İşletme bölümünden ek dal yapıyor. 2024 yılından itibaren TED Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Danışma Kurulunda öğrenci temsilcisi olarak yer alıyor.